De Bunschoter – ‘Verfrist’ wordt opgedragen aan overleden vader – 16 mei 2008

De Bunschoter – ‘Verfrist’ wordt opgedragen aan overleden vader – 16 mei 2008

Onderstaand interview verscheen op vrijdag 16 mei 2008 in de Bunschoter en is van de hand van Reinier Zijl.

Nieuw album wordt opgedragen aan overleden vader

Voor haar derde cd ‘Verfrist’ schreef Annemieke Koelewijn bijna alle teksten zelf. Ze gaan over de strijd die een christen kan hebben in dit leven, de troost die God daarin wil geven en de heerlijkheid daarna’, meldt de website van Annemieke. Strijd en troost die Annemieke en haar familie zelf ook hebben ervaren in de afgelopen maanden. Een reden waarom ze deze cd dan ook opdraagt aan haar overleden vader.

Het overlijden van haar vader en de ernstige ziekte van haar man is Annemieke niet in de koude kleren gaan zitten, maar zij merkt dat God haar hierbij kracht geeft. ,,Ik heb de teksten ongeveer een jaar tot anderhalf jaar geleden geschreven en nu heb ik heel veel aan de teksten om zelf gesterkt en verfrist te worden, merkt ze dan ook op. ,,Gods leiding is daarbij zeker aanwezig geweest. Daar twijfel ik niet aan.’’ Ook de mensen om haar heen geven Annemieke erg veel steun. ,,Mijn jongens van de band zijn echte toppers. Ik wil dan ook graag het volgende tegen ze zeggen; Peter Anne Blokhuis, Rolf de Graaf, Aart Mastebroek, Stefan Roorda en Jaap Zwaan, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!’’ Momenteel is de band de nummers van het derde album druk aan het repeteren voor de komende concerten. Eigenlijk is dit alweer de vierde cd van Annemieke Koelewijn. De eerste cd is echter alleen in Bunschoten verkocht.

Het nieuwe album is goedkoper (€ 9,90) dan normaal omdat er maar acht nummers, inclusief bonustrack, op Verfrist staan. ,,Dat idee kwam van mijn zus, Evelien de Graaf, die tijdens een DVN-dag mijn cd’s verkocht.’’ Zij merkte toen dat de muziekschijfjes van Stonewashed, die hetzelfde principe hanteerde veel beter verkocht werden. ,,Door maar drie nummers minder op de cd te zetten, wordt deze goedkoper. Mensen kopen daardoor sneller het album.’’ Annemieke oppert dan ook dat het op deze manier bijvoorbeeld een mooi verjaardagscadeau wordt. Het bonusnummer zingt Annemieke samen met de dochter van haar manager Marcel de Graaf. ,,Rebecca houdt erg van zingen en zit dankzij haar vader dicht bij het vuur’’, legt de zangeres uit, die regelmatig naast Kees Kraayenoord en Gerald Troost op de planken heeft gestaan. Op de overige nummers zingen Ralph van Manen en Heleen Koudijs de backing vocals. ,,Naast dat ik één van de nummers op het album samen met Ralph heb geschreven, is het album ook bij hem in de studio in Veenendaal opgenomen.’’ Daarnaast zingt een gospelband, onder leiding van André Bijleveld, mee bij enkele aanbiddingsnummers. Op het album komen verschillende muziekstijlen bij elkaar. De website vermeldt dan ook dat ‘de zangeres een muzikale brug tussen het oude en het nieuwe’ slaat. Dat blijkt ook wel als je de cd beluistert. Naast worship en praise staat ook psalm 25 op het album. ,,Veel mensen vroegen mij of ik dit nummer eens wilde zingen. Het nummer wordt gezongen zoals je hem in de kerk hoort en dat klinkt toch wel mooi tussen de andere nummers.’’ Al met al belooft het weer een mooie cd te worden. ‘Verfrist’ van Annemieke Koelewijn is vanaf maandag 19 mei verkrijgbaar.