De Bunschoter – Annemieke presenteert nieuwe CD tijdens concert – 8 oktober 2003

De Bunschoter – Annemieke presenteert nieuwe CD tijdens concert – 8 oktober 2003

Uit de Bunschoter van woensdag 8 oktober 2003:

Annemieke Koelewijn presenteert nieuwe CD tijdens concert

Woensdag 15 oktober geeft de lokale gospelzangeres Annemieke Koelewijn samen met de bekende artiest Gerald Troost een concert in de Christelijke Gereformeerde kerk De Fontein. De aanvang is 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. Bij de christelijke boekhandel ’t Baken kunnen kaarten worden gekocht. Ook zijn er kaarten verkrijgbaar via telefoonnummer 2987658.

Het loont zeker de moeite om met eigen ogen te aanschouwen hoeveel progressie Annemieke Koelewijn in korte tijd heeft geboekt. Tijdens het concert zal tevens haar nieuwe CD ‘Toen kwam de morgen’ worden gepresenteerd. De Veenendaalse zanger Ralph van Maanen – behorend tot de gospeltop van Nederland – heeft Annemieke in de afgelopen tijd onder zijn hoede genomen en het resultaat mag er zeker zijn. Er staan twaalf nummers op de CD, waarvan er negen zelf door Annemieke zijn geschreven (vijf gecomponeerd). Ralph van Maanen en een andere bekende gospelzanger, Kees Kraaijenoord, zingen op de CD mee met het lied ‘Mijn hart is vol van vrede.’

In een reactie laat Van Maanen doorschemeren dat er in de afgelopen maanden een leuk contact met Annemieke is ontstaan: ,,Gerald Troost informeerde een tijdje geleden bij me of het tot de mogelijkheden behoorde om een demo voor Annemieke te maken. Dat hebben we inderdaad en daar is uiteindelijk deze CD uit voortgekomen. Ik vind dat ze het er uitstekend vanaf heeft gebracht, zeker als je nagaat dat het in feite de eerste keer was dat ze bijvoorbeeld in een professionele opnamestudio aan de slag ging. Er zijn verschillende gradaties van talenten, maar gelet op de stijl die Annemieke er op nahoudt mag ze met recht een natuurtalent worden genoemd. Ze pikt alles razendsnel op.

Helaas kan ik zelf niet bij het concert aanwezig zijn, omdat ik in Zwitserland vertoef. Wat ze moet doen om in de toekomst tot een goede gospelzangeres uit te groeien? In ieder geval heel veel optreden. Als haar ontwikkeling zich in deze sneltreinvaart doorzet, heeft ze alles in huis om een grote naam te worden in de gospelwereld. Maar dat hangt ook van timing af en of ze de kans krijgt om veel concerten te verzorgen. Haar stem bevalt me prima’’, stelt Van Maanen, die afgelopen zondag werd uitgenodigd voor een heerlijke en goed in de smaak gevallen vismaaltijd bij de ouders van Annemieke.

Arjan van de Bijgaard is directeur van de platenuitgeverij Ecovata die sinds 1988 gevestigd is in het Brabantse Oisterwijk. Via Gerald Troost kwam hij in mei dit jaar met Annemieke in contact en kreeg hij het verzoek om een CD uit te brengen. Ook Van de Bijgaard is zeer positief gestemd over de kansen van Annemieke om een professionele zangcarrière op te bouwen: ,,Zodra de CD is uitgekomen, gaan we hem distribueren naar de detailhandel. Ik heb louter goede ervaringen met Annemieke opgedaan. Het is een bijzonder eerlijke en ontwapende vrouw die erg gedreven is en zeer bevlogen wat betreft haar muziek. Ze beschikt over een prachtige stem die zich op zeker nog verder kan ontwikkelen en zingt vanuit haar hart. Met andere woorden, ze doet beslist geen kunstje. Annemieke wil haar muziek als voertuig gebruiken om haar boodschap over te brengen. Daar slaagt ze uitstekend in.

Opvallend is ook dat ze de zaken heel gemakkelijk in kan zingen. Soms moet je uren aan iemand trekken om de juiste noten er uit te halen, maar bij haar is dat geenszins het geval. Als ze op de ingeslagen weg verder gaat, zal haar zangtalent nog verder kunnen worden ontwikkeld. Ik vind het ook prachtig dat ze de muziek op de nieuwe CD voor een groot deel zelf heeft geschreven. Bovendien wordt er ook nog een gedicht afgedrukt in het CD-boekje’’, merkt de enthousiaste Van de Bijgaard tot slot op.

Nuchter als altijd zal Annemieke Koelewijn de zaken rustig op zich af laten komen. Ze spreekt de wens dat van het concert in De Fontein een inspirerende werking uitgaat en hoopt dat veel mensen de gelegenheid te baat nemen om de kerk met een bezoek te vereren.