De Bunschoter – Annemieke overhandigt eerste CD – 4 december 2002

De Bunschoter – Annemieke overhandigt eerste CD – 4 december 2002

Uit de Bunschoter van vrijdag 4 december 2002:

Annemiek Koelewijn overhandigt eerste CD

Woensdagmiddag overhandigde Annemiek Koelewijn haar oplangs in de lokale Nederlands Hervormde Kerk opgenomen gospel-CD Behouden Vaart aan Alinda Hop, de eigenaar van de christelijke boekhandel Het Baken. De CD bevat vier liedjes die Annemiek zelf heeft gemaakt, alsmede vier andere gospelsongs. Daarnaast zijn er muzikale intermezzo’s te beluisteren en draagt de over een uitstekende stem beschikkende gospelzangeres ook nog enkele gedichten voor. Bij Het Baken zijn momenteel vijftig CD’s verkrijgbaar, dus de liefhebbers moeten snel hun slag slaan.

In een reactie toont Annemiek zich erg dankbaar over de hulp die ze van Alinda Hop krijgt om haar CD te promoten: “Bij de CD zit ook een boekje met de teksten en een dankwoord van mijn hand. Afgelopen dinsdag heb ik op de markt in Brabant zeven CD’s verkocht. De mensen vonden het prachtig. De CD kan overigens ook worden aangeschaft bij de muziekhandel Van de Groep.”

Kort na de overhandiging van de CD stapt Maria Heuveling Het Baken binnen. Omdat ze erg onder de indruk is van de prachtige en met veel gevoel gezongen liedjes, wil ze de CD, die door Annemiek wordt gesigneerd, graag kopen. Alinda Hop wil nog kwijt dat ze met Annemiek in contact is gekomen omdat ze destijds meedeed aan de gedichtenwedstrijd, waaruit de bundel ‘Spakenburg dicht’ is ontstaan: “Ze heeft me vervolgens ook een keer uitgenodigd voor een sing-in in de Christelijk Gereformeerde Kerk van Eemdijk. Daar bracht ze de gedichten ‘Luister naar mijn Woord’ en ‘Het is mistig’ ten gehore, die ook in de gedichtenbundel staan.

We hebben een tijdje terug ook onze opwachting gemaakt in een radio-uitzending van De Golfbreker.” Annemiek: “Alinda heeft toen het een en ander verteld over de gedichtenbundel die ze heeft uitgegeven en ik heb toen een gedicht gezongen. Ondertussen heb ik tot mijn grote verbazing alweer negen nieuwe gedichten mogen maken. Ik zie allemaal wat er op me afkomt”, aldus de nuchtere Annemiek Koelewijn tot slot.